Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Nordiska 2011-10-31 19:56 

Trillebåra!!


Det är skottkärra på Norska, bara så ni vet...


Hur långt kan man köra en bil för att starta på ett prov? Kan säga att 64 mil enkel resa är helt ok faktiskt. Allra helst när Fia är med, efter att ha suttit bakom ratten i ca 123 mil stannade vi i Lenhovda för att tanka. Efter en cigg släppte hon bomben:
-Andreas, nu jäklar kör jag resten!
Tårarna strömmade nerför mina kinder, hade vi inte varit gifta, hade jag friat på studs. Jag försökte med lite övertalning:
-Men inte ska väl DU behöva köra de sista låååånga 5 milen.
-Joho det ska jag!
-Tack, tack så in i helvete Fia...
-Äsch, vad gör man inte för varandra.


Lördagens lagtävling gick som en walk-up. 4 grupper med 4 deltagare i varje. Lottningen var redan klar att jag skulle starta i den sista gruppen.
Anna-lena & Leia inledde. Stabilt arbete vilket resulterade i en 1:a.
Janne & Light gjorde också en finfin insats. De belastades av ett lite för dåligt fotgående. En 2:a.
Ingela & Mekko missade en markering, annars var det riktigt bra, en 2:a även för dom.
Så inför sista gruppen låg vi och Danmark lika.
- Nu hänger det på dig Andreas, sa Ingela...Ingela skickar Mekko på en dirigering


Startordningen inom gruppen lottades, jag drog nr:1. Det var 4 såtar som skulle "jagas" av. Domarna poängterade vikten av att ta rätt dummy, annars var man ute... 
Det började med fotgående i en uppförsbacke med lite skott på vägen. När man närmade sig krönet gick det en dubbel där vi blev ombedda att hämta den först kastade, gick bra. Samma procedur för de två andra. Uppe på krönet skulle det bli dirigeringar för alla. Vår låg ca 70-80m bort över åkern in i skogen ca. 5m. Lysande Vega!
Andra såten stod man precis i nedkant på en kulle, här kom det dubbelmarkeringar som bara syntes i luften bakom kullen. Hunden jämte fick skicka och ta en av dem och den som var kvar var till oss. Man svängde på linjen och det kom ytterligare dubbelmarkeringar till alla hundar där man skulle ta varsin. Även här skötte sig Vega.
Koppel på och raskt vidare till nästa. Fotgående 50-60 m med skott(alla skott där det inte ramlade nåt fingerade kommande dirigeringar) svängde upp linjen och här fick alla hundar en dubbel under gång där man skulle ta in båda.
Såten avslutades med varsin dirigering, vår låg tvärsöver fältet in i ett hörn med högre vegetation ca 100m kanske. Duktig hund!Sista såten, man gick på linje på ett fält. Till höger om fältet ett område med högt gräs och buskar. Bakom det skog.
Alla hundar fick en dubbel under tiden man gick. En kastades på fältet framför oss och en i området till höger. Visste att den första dubbeln var vår och fick lite smått panik när jag tyckte att Vega inte markerade den högra. Spikade första och den andra hade hon nog ett hum om, den kom in efter lite styrning. Det hela avslutades med ett sök där man skulle få in hunden i skogen bakom området där markeringarna hamnat. Alla fyra hundar sökte samtidigt. Kanon! 
Slut och domarna höll lite kritik, där det enda dom sa till mig var att vi hade löst provet som provledning och domarna hade tänkt sig att det skulle lösas, en god premie skulle vi få.
Här förstod vi nog att guldet var vårt eftersom att Danmarks hund hade stora problem med fältarbetet. Och även hade en belastning på en dirigering.Så sant så, under middagen på kvällen förkunnades det Svenska laget som segrare följt av Danmark, Finland och Norge!
Vilken härlig känsla!
Vega blev utnämnd till bästa hund och hp:t rök på sista markeringen, berättade domaren. Blev ju pga av detta även Norsk Jaktchampion!
Även jag fick ett litet pris.
Vadå, tänker ni kanske?
-Äh, skit i det.
-Men kom igen nu Andreas!
-Äh, men det var inget viktigt...
-Andreas! Ut med det nu för fan!
-Nej men det var inget, jag lovar.
-Nähä skit i det då.
-Jag blev utsedd till bästa FÖRARE!
-Men du skulle ju inte säga det.
-Nä, men ni tjatade ju så förbannat!Dag två, där den individuella Nordiska mästaren skulle utses gick som en fingerad andjakt. Åtta hundar startade uppdelade på två grupper. Fick vänta, eftersom jag drog startnr:9. Två såter, där man på första fick en lång dubbel på vatten, en dirigering över en bäck och ett sök. Lång passivitet. Hela provet stod man på linjen okopplad. Vegas kritik efter första: Helt obelastad, utmärkt arbete.
På andra såten stod man i en liten skogbacke med myrmark framför sig. Där det var lite bäckar och öar och öppet vatten. Här skulle man utföra följande: En dubbel där man en gång skulle hämta den första och en gång den som var kvar. Ett riktat sök. Och en lång knivig vatten dirigering.
När jag skulle skicka Vega på den markeringen som var kvar, sprang hon åt helt fel håll. Lite jobbigt när hunden ger sig av snett åt höger och markeringen ligger snett åt vänster ca 80m ut...Fick dit henne, vi avslutade det hela med vattendirren som gick helt ok.
Förutom missen på markeringen gick hon riktigt jäkla bra och vi belönades med ännu ett 1:a pris!
Ingela och Mekko hade även de fått en etta, så nån av oss skulle stå som slutsegrare.Det blev Ingela & Mekko som drog det längsta strået. Enligt Fia som sett dem hade de gått som tåget.
Ett stort GRATTIS till ER!!Ett riktigt proffsigt ordnat mästerskap, fruktansvärt duktiga funktionärer, provledning och domare, gjorde helgen till ett minne för livet!
Anna-Lena, Ingela, Janne&Annika tack för en trevlig helg tillsammans! 
Stolt som en tupp att ha fått ingå i ett lag tillsammans med er!!
/Andreas
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 7 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011