Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Tullgarn 2012-05-29 16:52 

Måste skriva lite om helgen...


Deltog på Agria Swedish Game Fair Cup. Lagtävling fre-lör och individuellt på söndagen.
Bodde perfekt i husvagn ca 300m ifrån mässområdet ihop med övriga lagmedlemmar plus lite annat löst folk ifrån Gävleborgsområdet. Laget bestod av Kenth & Peja, Bengt & Wirre
 och så jag och Vega.


Fredagen började inte sådär bra, vaknade med en djävulsk huvudvärk men NEEJJ ingen alkohol inblandad. Och den bara tilltog, ni skulle sett Fias min när jag sa: blir det inte bättre får du starta Vega...Fick ligga kvar i husvagnen medans de övriga åkte till samlingen. Efter ett antal treo och en liten tupplur kändes det bättre och jag hann i tid till start.


Fredagen var kvalificering till lördagens finaler, 5 stationer skulle utföras. Hundarna i laget blev uppdelade i A,B och C och varje station innehöll 2 markeringar och 1 dirigering som skulle lösas i skiftande ordning. Roliga stationer med små klurigheter. Vi varvade lysande saker med lite mindre lysande men föll aldrig igenom utan höll en skapligt hög nivå under dagen. Vilket visade sig räcka till en 5:e plats och avancemang! 10 lag gick vidare till Lördagens semifinal. Där det återigen var 5 stationer och där 3 stationer innehöll en bonus-apport som skulle utföras av olika hundar varje gång. Vi började vid vattnet, och vilken start vi fick! Bengt och Wirre spikar sin långa mark. Kent & Peja löser sin dir. fint,  Vega spikar sin långa vattenmark. och Bengt tar en 20:a på bonus apporten 20,16,20,20 domaren visar poängen och säger It´s gonna be hard to beet!
Nästa station är det återigen dags för Vega att ta en markering. I högt gräs håller hon sig hyfsat i området men när hon börjar avvika blåser jag och hon hittar snabbt apporten. Nästa station får vi en dirigering som vi fixar riktigt snyggt, och sen är det dags för vår bonus-apport en markering med en bumper. Det smäller till och jag ser ingenting! Va fan tänker jag när jag plötsligt ser nåt vitt som dimper ner långt borta bakom ett krön. Snälla Vega säg att du såg den, men det sa hon inte för som ni kanske vet KAN inte hundar prata. Så istället springer hon iväg försvinner bakom krönet opch dyker upp lika snabbt med dummyn i munnen, nice...
Avslutar semin med att gå en liten walk-up ihop med ett annat lag tror lagmedlemmarna hette typ, Ingela Funck, Bratsberg nånting och så lilla Bettan! Alla hundar fick en markering och så en avslutande dirigering. Vega löser sin markering bra och så var det dags för vår dir. Blir anvisad en dummy som ska ligga bakom ett träd i slutet på ett uttorkat dike. Får dit henne snabbt men får inte vind av den får dit henne igen, kommer upp tom. Hon är jäkligt lyhörd hela tiden och tar varje kommando men hittar inte apporten, den Engelska domaren bakom mig ger support hela tiden: left, left, UT, UT. Och när hon äntligen finner apporten utbrister han YES, YES, WELL DONE! You have to come to England!
Man var ju lite spänd på de där herrarna ifrån UK men satan så trevliga de var. Och de dömde ju precis som domarna i Sverige.
Sen följde en spännande väntan innan resultaten kom upp. Tre lag till final och vi låg på en tredje plats!!


Finalen gick i slottsparken. Fullt med folk och en snubbe som refererar. 
En hund från varje lag gick jämte varandra och det varvades markering och dirigering tills alla tre hundarna gjort varsin. Bengt var först ut skötte det strålande, sen var det jag, Vega missade lite på markeringen så jag fick hjälpa henne lite men dir. fixade vi fint. Kenth & peja sist ut och de spikar markeringen och löser även dirigeringen snyggt. Sen följer en längre domarkonferens. Kändes som att vi hade skött själva finalen bäst men vi låg ju några poäng efter.
När de ropar upp oss som segrare är det fan inte långt till tårarna! Så jäkla gutt, att vinna med ett lag slår fan allt. Som i Norge förra året men det här känns ännu större på nåt vis, när det är alla raser.


Söndagen var man rätt matt, var lite avis på Bengt som inte anmält. Vi skötte oss jäkligt bra på 4 stationer 39/40p, 20/20p, 33/40p, 35/40p men sen var det ju den där station 3... En dubbel med långt uppehåll mellan kasten eftersom skytten skulle transportera sig själv mellan kastarna. En dubbel Vega! Din paradgren för helvete! 12/40p säger väl det mesta...


Men det får väl vara hänt för den här gången, är så jäkla nöjd med henne. Så lugn och fokuserad, behöver inte bry mig ett dugg med allt det här runt fötterna hon bara är där liksom.
Tok-stolt är jag för min lilla hund.
Sen avslutningsvis måste jag tacka min lagkamrater för ett jäkla gutt teamwork, peppat varandra, berömt varandra, hjälpt varandra! Precis som det ska vara!!
Nu skulle jag väl lagt till lite bilder i inlägget men det kan jag inte och Fia är inte hemma.
/Andreas


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 2 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011