Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Påskhelgen 2011-04-25 19:26 

Helgen inleddes med det andra wt:t i Smålandsmästerskapet. Vega och jag lyckades skrapa ihop 84p. En dubbel där hon hade fruktansvärda problem med att hitta den ena.
Hon såg den inte riktigt och det var svårt att styra eftersom det var ett jäkligt snärjigt område. Hon har lite problem ibland tycker jag med att uppfatta markeringar där kastaren är dold, måste träna mer på det. 14p


Vi hade även stora problem med en dirigering, där man hade stor hjälp av en grusväg, om de tog vägen! De gjorde inte min hund utan rotade fast i vegetationen jämte. Belönades med 15p, snällt tycker jag nog allt..Vattnet var en enkel, enkel.19p.
En dirigering med en störning resulterade i 18p. Avslutade det hela med en lång dubbel på linje, vilken jag var nöjd med 18p. 84p och en 6:e plats av 23 hundar i elit.


Fia fattade mod till sig och startade Queen i nkl, även om hon strax innan start hade seriösa planer på att lämna över henne till mig. Vilken tur att hon inte gjorde det, för det gick ju alldeles förträffligt bra!


De började med en enkel med dolt nerslag, ingen spik men hon höll sig fint i området. 17p. 


Andra stationen var lite lydnad där man gick fot en bit för att därefter lämna hunden och gå vidare för att lägga ut en dummy. Gå tillbaka till hunden, göra helt om lite fotgående till för att sen vända, gå tillbaka och skicka på dummyn. 18p.


En enkel på vattnet som de löste finfint. 19p. En enkel ute på ett kalhygge, där hon gick lite för långt men kom tillbaka relativt snabbt. 16p.
Sista stationen var en enkel ute på ett fält, där Queen tyckte det var på tiden att spika. 20p.
90p vilket förde dem till en hedrande 2:a plats!Man ser på Fia att hon är minst sagt jäkligt lättad när det är över. Efter att ha gjort slut på en halv ask cigaretter under rundan är det som om hon kommer tillbaka till verkligheten på nåt sätt. Man märker att hon inte är riktigt kontaktbar under tiden, kan svara på mest märkliga sätt på enkla frågor. Försökte vid ett tillfälle få in henne på rätt sida om en taggtråd, så hon skulle komma rätt till en station. -Här Fia, sa jag -Javisst sa hon, och fortsatte på vägen. -Du ska in här Fia! -Mmm sa hon, tittade på mig och fortsatte...Det är definitivt inte lätt för mig, ska ni veta.
Nästa wt får någon annan ledsaga henne, för då är jag på kurs.
Fullt var det i bilen på vägen hem, dottern var med och Marina åkte med oss och hon skulle ju givetvis gå och vinna öppen-klassen med Svea. Fodersäckar, ryggsäckar och all sköns bråte tryckte vi in i baksätet. Trötta men lyckliga körde vi hemåt, jag kanske inte fullt så lycklig... 


Idag har vi varit i Blekinge på ett mock-trial anordnat av SSRK södra. Nr:8 drog jag i lottningen. 15 hundar kom till start. Jämna siffror skulle bedömas av Bosse Ferm och ojämna av Janne Wiberg i första omgången där varje hund ska få två apporter om man sköter sig vill säga.
Det gjorde inte nr 2 och 4 som båda åkte ut på den första apporten, vilket innebar att vi snabbt som attan kallades in på linjen. Jäkla risigt område det första vi gick i. Nr 6 fick sin första som de löste och vi stod på tur. Såg att Anders tog fram apportkastaren och satte på ett vitt ägg! Tänkte men för f-n inte ett sånt i denna terrängen. Han sköt, men det gick inte så långt som jag hade befarat, vi stod lite dumt till så Vega uppfattade inte riktigt när den föll bakom ett litet krön i skogen. Skickade henne och hon kom för långt till höger, blåste och vinklade vänster. Hon försvann bakom krönet sen var det bara att hoppas, efter ett tag kom hon över krönet med ägget i munnen-sköönt!
Sen på den andra apporten lyckades vi eye-wipa den andra hunden, en "kanin" hade skjutits och tagit sin tillflykt till ett större stenparti. Den andra fick inte riktigt fast sin hund i området men Vega skötte det riktigt bra.
Så gutt att överleva första omgången!
Vår tredje apport skulle bedömas av den andra domaren i detta fall Janne. Det låter ju när man skriver som om det går skitsnabbt, men i den verkliga världen går man ju dölänge med okopplad hund, det är ju tre hundar som ska klara av sina apporter innan det är ens tur. Och domarna ska överlägga och de som sköter apporterna ska vara synkade mm mm.


Vår tredje blev en markering som hamnade precis i gränslandet mellan en äng och skog. Vega gick lite kort jag men fick ut henne snabbt.


4:e och 5:e då gick vi i en lövskog med tät vegetation, 50m till höger låg det en damm som vi gick längs med.
Vegas första hamnade eftersom vi gick i en liten sänka med dolt nerslag precis i kanten på dammen skulle jag tro. Här var hon med på noterna och fann den snabbt och bra.


Den andra hamnade i ett jäkla risigt område ca 60 m snett ut framför oss. Löste hon också galant, skönt med en hund som markerar bra!
Efter att en del hundar till åkt ut så ville de se 5 st hundar en gång till. Vi kallades fram och en av hundarna åkte ut direkt när den inte kom ut i rätt område.
Så var vi bara 4 kvar. Vi trampade oss igenom en skog där de andra hundarna fick sina apporter och kom ut på ett fält när det avlossade ytterligare ett vitt ägg, jag svängde runt Vega och skickade efter att ha blivit tillsagd. Hon kom snabbt ut i området och följde upp vittringen av det studsande ägget bra.

Vår sista apport är väl den som vi skötte sämst, De sköt ett par skott och vi blev framkallade till ett krön. Nedanför oss var det en granplantering med smågranar. I bakkanten på detta område låg det en apport, ca 60-70m ut. Inte alltför svår kändes det som men Vega tog inte riktigt den vägen jag ville utan kom bakom området och för långt till vänster. Här lyssnade hon inte riktigt på mig och det tog lite för lång tid att få henne rätt. Väl i området sökte hon bra och fann apporten.


Efter denna så bröt de och Annika Hecktor och jag fick reda på att vi var placerade. Eva Ferm och Anna-Lena skulle få varsin apport till. Där lyckades Evas hund bäst.


Slutresultat: 1:a vinnare Eva Ferm, 2:a vinnare Anna-Lena, 3:e vinnare Annika, 4:e vinnare lilla Vegis.


En riktigt rolig dag, är väl i det stora hela nöjd. Men den sista retar mig litegrann. Vi få nöta vidare helt enkelt, för hund-träning de´är ju vårt liv de´(iallafall Fias)


/Andreas(med en fruktansvärd kramp i båda pekfingrarna)Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 4 ) 


 WT-debut för kalven. 2011-04-04 20:23 

Ett litet inlägg, om det fortfarande är nån som råkar snubbla in på sidan....


Då var debuten för Queen avklarad.
Fia som verkligen har varit riktigt jävla sjuk i veckan, följde inte med. Hon har faktiskt varit sjuk, feber och en fruktansvärd hosta. 
- Jag ser ljuset, jag ser ljuset. -Är det Nangijala tror du, väste hon i Torsdags, nej det är bara jag med ditt 34:e glas med treo gumman, sa jag..
 
Hostandes kravlar hon sig iväg de två meterna till altandörren för att ta sig en cigg, det är Fia det!


Kul att jag fick starta Queen. Hon skötte sig riktigt jäkla bra, man vet ju inte på förhand hur de ska reagera på allt ståhej. T.ex när man står och väntar vid stationerna och det smäller skott över hela grannskapet. Men lugn och fin var hon.
Jäkla märklig hund egentligen, om man bara tittar på henne så tror man att hon inte kan hålla ihop huvudet mer än i typ två sek. Hög som en giraff storlekmässigt, och från det att hon vaknar med ett ryck på morgonen tills att alla andra har gått och lagt sig och hon inser att det inte kommer hända särskilt mer just denna dag, så är det 110 procent som gäller. En intensiv hund, som aldrig mer än när hon äter har alla fyra tassarna i golvet samtidigt. Men när vi tränar är hon faktiskt riktigt fokuserad och tyst. En kul hund som jag gillar mer och mer.


Markeringar av alla de slag, fyllde de fem stationerna i nkl. Vi började med två enkla som hon spikar så gott som, 19p. Därefter en lång enkel som hon springer rätt över, men letar sig tillbaka, 18p. Därefter två enkla där hon spikar den första men sen får vi problem på den andra, HON SÅG DEN INTE! OMKAST FÖR H-E! skrek jag till domaren, näääää såklart jag inte gjorde, och jag har ingen aning om hon såg den eller inte. Hon tillbringade typ all tid i ett område ca 20 m till höger om dummyn. Försökte lite tafatt att styra henne rätt, vilket inte gick så bra. 0p. Sen ryckte vi upp oss och fick 17p på nästa station, det var som en liten mini-drive där man gick fot och det sköts nåt bom-skott och sen sköts det igen och kastades två dummys ner i ett område där det redan låg utlagda dummys. Två skulle hämtas, första gick bra medans andra tog lite tid, tror damen försökte få med sig fler än en tillbaka. Jag såg henne inte men fick mina farhågor bekräftade av en i publiken. Domaren såg nog inte, eller så valde hon att inte ta så hårt på det. Hon bytte inte iallafall!
Avslutade det hela med två enkla där hon spikar båda, 20p.
20, 17, 19, 18, 0= 74p inte så illa pinkat för att vara debuten va? Jag retade mig som f-n på nollan, man vill ju vinna, eller hur.


Men så här dagen efter så får man ju sammantaget vara nöjd, en missad markering må ju vara hänt, hon fixade allt annat riktigt bra och skötte sig under dagen.
Fia var också lättad, tänk om du vunnit din idiot, sa hon. Fattar du vilken press du satt på mig då? Du tänker fan bara på dig själv, din lilla jäkla egoist! Förlåt, fattar inte hur jag tänkte, sa jag...


Vega var ju också med, på fem halvdana stationer i elit skrapade vi ihop 80p. Hon har varit lite upp och ner ett tag, igår var det mest ner. Lite halvtaskiga stopp, halvtaskiga linjer. Vi kämpade oss igenom, men ingen riktig topp men heller ingen nolla. Det finns ingen riktig glädje i henne, vår-depression kanske? Hon var likadan förra våren.
Vi nöter vidare och ser till att det går över helt enkelt. Det är ju inte nu vi ska vara på topp, utan till sen-sommaren och hösten. Det är ju DÅ det gäller, det vet ju Vega också.....väl?

/AndreasWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 6 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011