Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Längesedan... 2011-01-06 16:43 

Längesedan det uppdaterades här.... Andreas har ballat ur helt vad det gäller bloggandet så då tänkte jag att då får väl jag skriva lite, så ni får väl hålla tillgodo med mig..;) Mycket snö är det, men vi tränar på med det som går!


 Elsa rustad för snön!


Vi har varit lite jullediga & det har naturligtvis varit underbart! Vi har umgåtts med familj och vänner och ätit god mat och haft det lugnt och skönt:)  Mycket hundträning har det blivit för mig & Queen när jag varit ledig, har även dragit med mig Andreas & Vega, om än med lite motstånd... Andreas vill helst träna när det är bra väder och inte så mkt snö...;)  När jag jobbar hinner jag ju inte träna så mkt i veckorna eftersom det är mörkt när jag kommer hem från jobbet, och som de flesta vet så är jag ju lite  av en träningsnarkoman när det gäller hundträning, så då gäller det att ta till vara på tillfällerna.


 Queen!


Vi har kämpat på med att pulsa upp stigar i snön uppe i "vår" skog så vi kan gå våra skogsrundor trots all snö och slippa att bara traska runt på cykelvägarna i stan. Det är inte bara stigen vi har pulsat upp utan även ett antal ställen där vi kör linjetag, inga superlånga avstånd precis, men de är väl mellan 65-85 meter ca. Vi brukar lägga ut dummysar på 5-6 ställen utefter promenaden och kör dem sedan på tillbakavägen. Brukar försöka lägga ut på ett nytt ställe varje dag så det inte bara blir kända ställen. Sista tiden så har jag inte låtit Queen se när vi lägger ut dummysarna för det är så kända ställen för henne, så det behöver hon inte se, och det fixar hon galant.  Ibland kastas det en störningsmarkering och sedan skickas hon på på linjetaget och sedan får hon hämta störningen eller får någon av de andra hundarna hämta den.


Vi brukar köra någon markering på varje runda, inga långa avstånd naturligtvis eftersom det är så mkt snö. I början hade Queen lite svårt för det, hon sprang till nedslagsplatsen och när hon inte hittade apporten direkt drog hon iväg och låg inte kvar och jobbade som Elsa & Vega gjorde, men det har hon fått kläm på nu och kör verkligen ner nosen i snön och letar. Jag nöter även på med höger, vänster, ut ! Har testat att skicka henne på ett rakt linjetag till ett känt ställe, blåst stopp halvvägs och vinklat henne antingen åt höger eller vänster och det har hon fixat bra. Det är inget jag gör ofta, men det är ju kul att testa lite....ställerna till sidorna är också kända för henne så det är ju inte så avancerat precis.


Vi har så smått börjat att fylla på kalendern inför 2011. Queen och jag ska gå på en en-dagskurs i Mönsterås för Annika Christiansen som kommer till Mönsterås, vilket jag ser fram emot. Andreas ska gå en helgkurs för några utländska herrar som Liljeblads har ordnat. Vi har väl tänkt att starta på några av deltävlingarna i Smålandsmästerskapet och så ska väl Queen startas i nkl om träningen flyter som jag tänkt, vill säga. Andreas funderar är väl på att starta Vega på B-prov i något av våra nordiska grannländer. Han vill ju även testa att starta henne på något A-prov, tanken var ju att han skulle ha gjort det under 2010, men han hade "otur" i lottningen och kom inte med på något. 


Vill passa på att önska er god fortsättning på 2011!!


Kram


FiaWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011