Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Söndag 2010-10-31 17:59 

Spelade DM i hockey igår. Gick skit, 0-3 & 1-3. Sparka tränaren kanske? Förmodligen inte....men man kan ju alltid hoppas. För er som inte vet så är det jag som är tränaren.


Idag var det hundträning på förmiddagen. Kört igång en liten jaktlydnads-kurs, eller kurs & kurs, de som vill får komma. Eller så är det ju på alla kurser kanske, men ni fattar va? Ingenting man anmäler sig till och inga pengar.
Fotgående & stadga, ingen som helst apportering i en timma ungefär. Låter det kul? Nää fy fan! Skulle aldrig ha gått själv, men nyttigt är det, säger Fia.. Hon har gjort mig till kursledare. Fem tappra själar fick stå ut med mig en timma dessutom bli utsatta för Elsa som hämtade markeringar framför näsan på deras ungdomar. Muppen stortrivdes.... 


Efteråt så tränade vi de äldre dogsen. Har fullständigt snöat in på driver nu. Tror att det är jäkligt nyttigt både för oss och hundarna. De ska sitta still och vara tysta och markera det de kan, medans Fia går omkring och skjuter och kastar och smyger ut dummies till höger & vänster. Sen ska man komma ihåg vart alla dummies ligger....Sen bestämmer man själv vilken dummy som skall apporteras. Raka linjer!!
Gick jäkla bra idag. SÅ kul att se Carolins hund Atlas, hur han lever upp och blir en helt annan hund på dessa träningar. Det brinner ju inte i rumpan på Atlas direkt. Att gå ut och lägga memories, kasta dubblar, nä nä inte till Atlas inte, då somnar han på vägen. Tacka vet jag mycket skott och apportkastare, då trivs han! Roligt för Caroline som är ett lika stort tränings-freak som Hitler. Marinas hundar(Svea&Dot) gick också kanon, härliga hundar hon har!
Vega skötte sig också, har försökt skärpa upp träningen ett snäpp till. Skickade iväg en anmälan till A-prov, hua.....Få se om det blir nån start, hoppas på det iallafall. Det kan ju inte gå mer än åt fanders. Och hon är ju inte den första i sådana fall.


Annars har hon tagit denna första vecka som champion med ro, inte alls samma divalater som morsan...
//Andreas


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Praktiskt 2010-10-26 17:15 

På års-dagen av Muppens championat blev den lille Dvärgen även hon champion. Hon passade även på att fylla 7 år, Muppen alltså.


Vilken dag, 04.00 startade färden hemifrån. Hade hört mig för innan om det var ok om Hitler följde med? Nä, det var det ju inte, men vem säger nej till Hitler? Nä precis, sa jag...


Skönt med lite resesällskap iallafall, allrahelst på hemresan när hon med öppen mun satt och snarkade jämte mig. Men som den omtänksamme fru hon är så vaknade hon till med jämna mellanrum. Bara för att mumla fram- Går det bra? Är du trött? Hon lyssnade nog inte så där jäkla mycket på mina svar.....


08.30 var det samling, kort därefter var vi igång. Sex dammar/såtar skulle vi ta oss igenom under dagen. Visst är det kul, men fan så påfrestande att vara under bedömning så länge.


Ser på klockan att jag snart måste ner till ishallen, så det får bli en kortis det här. Två vinster, en oavgjord, och en förlust har vi inlett säsongen med förresten, hyfsat.


Hon fick verkligen slita för sitt championat. Markeringar, dirigeringar, eftersök, allt som hör till en jakt ägnade vi oss åt under dagen. Hon skötte sig med den äran och kl. 16.30 med en fin liten vattensvans, som hon fick på den sista eftersöks-apporten på den sista såten, förklarade domaren henne för godkänd.


Fan så skönt!!


Tack till apportörerna med Ola & Jens i spetsen för ert stöd under dagen!


Tack övriga underbara människor för Era fina ord och gratulationer!!!


/Andreas


 


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 8 ) 


 Trist 2010-10-08 13:09 

Idag känns det som om jag vore 13 år igen, laget spelar hockey-match och man ligger hemma med feber. Eller som när man var 15-16 och grabbarna skulle på nån fest som man inte kunde följa med på. En sån där lite jobbig känsla, att man missar nåt.


Varför känner den lilla känsliga Andreas sig så då? Jo, för just idag går anmälningstiden ut för Nordic championship. Och jag kan inte anmäla för vi har inte klarat av det praktiska och heller inte gjort nåt kkl. Och just idag trodde jag att jag skulle vara i väg på ett praktiskt, men det är jag inte för det blev en för liten jakt för två provhundar.
Har ringt runt till varenda person som har koll på det där med jakter men nää, inte den minsta lilla jakt. Iallafall ingen som jag kunde vara med på. Två stycken gick igår i Södra, funderade skarpt ett tag på att kidnappa nån av deras hundar så att de blev tvingade att tacka nej. Självklart skulle de få tillbaka hunden efteråt för en smärre summa pengar, Fia satte stopp för det hela...


FAAAN!!!! Vi som skulle se till att det Svenska laget vann, och vi som självfallet skulle knipa certet på Söndagen. Hur har dom mage att hålla oss utanför, jag bara undrar??
Varför kunde vi inte fixat det när vi väl var iväg, jäkla Vega. Och kanske lite jäkla mig.


Men nu är det som det är, som min lilla kloka hustru säger(hatar kloka hustrur, hustruar, hustruarer, ah fan, fruar då!)
Få se om det blir nåt praktiskt framöver. Nästa år då jäklar ska vi gå på A-prov Vegis & jag, håll i hatten...


Var på a-provkurs hos Birgitta Måndag, Tisdag. Lite teori och övningar första dagen och sen på riktigt, dag två. Man förstår nu, att det är jäkla så viktigt med linjer. Vi skötte oss väl hyfsat tycker jag, stadig är hon och markerar bra gör hon. Linjerna är väl också helt ok så länge det inte är för mycket som stör. Vid en såt skulle jag skicka Vega på en skammad som hon inte sett, framför oss hade det fällts en 4-5 fåglar, anden som skulle hämtas for ner något till vänster. Under tiden jag skickade föll det ytterligare tre i närområdet, då fanns inga linjer kan man säga. Kunde faktiskt blåsa fast henne under tiden det föll, duktig hund! När det lugnat ner sig skulle jag skicka henne snett ut till vänster, hon sprang snett ut till höger och tog en and som fallit där strax innan...


Snabbt ut till anvisat område, predikade Birgitta hela kursen, väl där, stanna där, och sök där. Vega är bra på, tycker jag, att stanna i området hon blivit tillsagd att söka i, hon flöjtar inte iväg på b-provs sök när hon inte finner fågeln direkt. Men raka linjer med för mycket störning klarar hon inte av än.


Vid ett annat tillfälle skulle jag skicka på en fågel som en skytt trodde låg ca 50-60m in i en lövskog. Stod ca 10m innan och skickade rakt in. Birgitta sa att när jag skickat skulle jag springa efter och se hur långt in hon sprang, eller om hon bara skulle lägga upp ett sök så fort hon kom in i skogen. Ett djupt dike fanns precis i skogslinjen. Hon sprang faktiskt ända dit jag ville, blåste stopp och söksignal, efter nån minut hittade hon fågeln, kändes bra!


Känns som man är en bit på väg men långt ifrån iallafall, men fixar vi meriterna så ska jag banne mig anmäla till ett a-prov. Bara för att testa.
Nu behöver vi ju inte träna mer b-prov sök, och låta dem springa omkring vind för våg. Det känns bra, att kunna koncentrera oss på detaljer som inte sitter riktigt än. 


En riktigt bra kurs var det, helt klart värt pengarna.


Förresten det Svenska laget klarar sig nog ypperligt utan oss, när jag tänker efter, lycka till!
//Andreas    
 


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011