Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Gåsajakter och förberedelser.. 2010-08-28 20:09 

Provet närmar sig med stormsteg, upplägget klart. Allt är frid och fröjd känns det som.
Ska köra igenom provet i veckan med Vega,Ebba,Wilson plus nån unghund. Klocka tider mm. Det är kul att ha prov!!! Domarna kommer på Fredag så de får väl sista ordet, precis som det ska vara.


Imorgon ska vi på kurs Vega och jag, i Mönsterås anordnad av Maria Aniansson. Jens Palmqvist håller i den, ska bli kul. Länge sedan kursnörden var på kurs...


Fia jobbar helg. Sköönt!! Fre. 23.00-07.00 Lör. 18.00-03.00 Sön. 15.00-23.00. Hitler hur kunde du gå med på nåt sånt? HaHaHa hon kommer nog vara rätt så medgörlig kommande dagar. Eller inte.....


Missade en gåsjakt pga av detta schema, hade helt enkelt ingen bil idag på morgonen. 30 gäss hade de fällt -jobbigt att höra.


Var iväg förra helgen i Kalmar då blev det 20 gäss plus ett gäng trut och ett par änder och duvor även nån kråka. Valde att låta bössan ligga och koncentrera mig på hundarna, de var de enda som var med.
Guuud vad duktig hon var Vega, hon hämtade gås efter gås, döda som skammade, jobbade och slet medans Elsa låg och latade sig. Fina dirigeringar på 100-tals meter.... Va fan säger du Fia. Har du redan berättat för vissa hur det verkligen gick till?
För helvete, det är ju det FÖRSTA man får lära sig när man skaffar hund, att man ALDRIG berättar hur det verkligen gick till. Okey jag får dra lite riktlinjer för dig gumman.
1. Det är ALDRIG hundens fel.
2. Alltså är det ALLTID förar-fel.
3. Försköna ALLTID hundens arbete. Bäst är om du åker på prov där du inte känner någon. Då kan en klockren nolla bli till "att vi egentligen skulle haft en etta" i ett nafs.
4. Kommer inte på nån mer just nu, men du fattar poängen va?


Få väl berätta om jakten på riktigt då. Tur att Elsa var med kan man väl säga. Vega skötte sig exemplariskt, så till vida att hon var tyst, satt fint jämte mig, inga knallningar här inte.. men Vega, själva grejen är ju att du ska hämta det som skjuts liksom.
Okey änderna och kråkan var inga problem. Men den första Kanadagåsen, vållade lite mer bekymmer. Hon sprang ut och ställde sig och slet lite i den tittade på mig och kom in tom... Fick skicka Elsa. Nästa Grågås slog i backen, skickade Vega. När hon kom fram reste sig gåsen, väste som fan och hasade sig iväg vilt svingande med vingarna. Vega låtsades som om den inte fanns. Fick skicka Elsa....
Vid nästa inflog fälldes två, skickade båda två. När jag skriver skickade menar jag att jag skickar Vega medans Elsa sköter den där biten själv nu för tiden. De slog ner ca 70 m ut på en åker. Vega kollar in morsan hur hon tar upp gåsen sen jävlar tar hon sin och kommer in med, bra gumman. Det slutade med att Elsa hämtade 18 och Vega 2. Elsa trivdes som fisken i vattnet, den sista kom väl inte in i galopp precis. 


Var ute med Tomas i Onsdags då sköt de 7 gäss Vega hämtade 2 men ratade en som levde då också. Måste få henne till att ta en, tror att det löser sig bara hon gör det en gång. Hoppas det iallafall, jag menar vad är det för jakthund annars?


Kul är det hursomhelst, att se dem. Nu är väl inte Elsa jätterutinerad men jämfört med Vega är hon det. Elsa sitter och spanar i luften efter fågel, Vega sitter och spanar på Tomas, typ som hon väntar på att han ska skjuta iväg nånting med bössan. Hon lär sig väl med tiden.
Har anmält henne till kkl. för skammade änder är inga problem tror jag, hoppas jag, det är det väl inte?


// Andreas

 


 


 


    
  
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 4 ) 


 Ostkusten 2010-08-16 14:50 

Var på Hitlers order på plats redan på Lördagen, för att kolla upplägget. Hon själv jobbade hela helgen och var rätt uppgiven, eftersom jag förmodligen inte var kapabel att avgöra om vi skulle starta eller inte.


Är det nåt minsta lilla svårt så stryker du henne sa hon. I nästa mening sa hon: Fast va f-n du begriper ju inte det där, det är ju själva f-n att jag jobbar!
Det brukar ju vara liiite svårt i elitklass, försökte jag.....Upplägget var väl helt okey tyckte jag, inget lull-lull med störningar och nej-apporter. Det började med att vi fick en dubbel på linje där den närmsta, först kastade skulle in först. Den hamnade dolt bakom ett stenparti, Vega drog på den sist kastade fick blåsa stopp och en söksignal, hon fann den snabbt. Den andra drog hon rätt ut på och förbi.... man hinner tänka rätt mycket under tiden hon var på väg ut.
Såg ju att hon var på väg rätt på den, ska jag blåsa om hon inte får den i näsan?
Hade det varit ett wt hade jag självklart blåst. Men sen tänkte jag: ska jag verkligen blåsa på båda markeringarna på ett b-prov det är ju ändå egenskapsbedömning? Rätt surt om hon går skitbra för övrigt och sen säger domaren att jag hjälpt henne på båda markeringarna.


Sket i att blåsa och Vega tog ett varv ute på ängen och kom relativt snabbt tillbaka och fann dummien. Parkamraten fick en landdirigering och sin dubbel sen skulle jag dirigera Vega, alla dessa uppgifter skedde på olika platser. Vega sneglade lite åt höger, rätade upp henne men hon sprang ändå för mycket åt höger. Lydig var hon därefter och apporten kom in smidigt.
Sen var det då vattenarbetet som hade ställt till det för många. Man fick en dubbel på andra sidan en å som var ca 40-50m bred. Hög vegetation och massa buskar. Man stod ca 20m ifrån kanten. Vega löste den första jäkligt bra, när jag skickade på den andra så var hon bara tvungen att kolla upp änden på en stock som stack upp ur vattnet långt till vänster om linjen. Blev smått nervös, men sen drog hon iväg mot apporten kom snabbt ut i rätt område och jag blåste söksignal. ANDREAS blås för helvete ALDRIG bara en söksignal ALLTID en stoppsignal först tänkte jag efter ett tag när Vega var långt ifrån apporten..... 


Hundarna försvann långa stunder bland buskarna. Domaren(Lasse Jonsson) sa innan provet att de var svåra, lös det hur ni vill bara de kommer in. Och vi löste den till slut, men särskilt snyggt var det inte men det var det inte för nån hund. Kompisen som var Peter med sin labbe Searover Ruffling Konrad som för resten blev SE JCH denna dag, fick sin vatten dirigering, sen fick han samma dubbel som oss fast ifrån en annan skick-punkt. Vi gjorde vår vatten dirigering som gick snett över ån bort till ett litet buskage kunde även här tagit en bättre linje men hon lyssnade fint.
Djävuls-söket kvar.... Apporterna låg i den vatten-sjuka marken bredvid ån med vatten upp en bit på smalbenet. Även i vattnet och i skogen jämte. Sammanlagt ca 100m djupt och minst lika brett. Framför oss ca 40 bort fanns ett staket som gick över hela marken. Det började med att skytten(den alltid genomtrevliga, sympatiska Håkan Ståhlgren) gick fram till staketet och sköt två skott och slängde över två dummies.
Den andra hunden fick börja, hämtade sin markering jag skickade Vega som även hon efter ett tag fann sin. Sen började själva söket, man skickade lite växelvis och Vega höll sig till början mest i området där markeringarna fallit. Man såg här att hon är lite orutinerad, hittade till slut en apport innanför staketet, men hon sprang tom länge. Fann sin tredje ute i vattnet ibland näckrosorna.
Det var så härligt att se henne, tycker jag för hon tog för sig mer och mer, hittade en apport långt ute på marken bortom staketet, när labben tagit in 6 st. och vi 5, bad Lasse mig att skicka Vega igen, så gärna så tänkte jag. Vid det laget kändes det som att vi kunde stå där hela dagen, glatt sprang hon iväg och hoppade över staketet för 47:e gången in i skogen jämte och kom snabbt tillbaka med den 6:e. Lasse var nöjd och jag var nöjd.


Direkt efter ett prov tror jag aldrig att det ska räcka, är så jävla kritisk. Men domarens muntliga kritik lät bra och de flesta trodde nog att det var en etta.
Och tro på fan om det inte blev det också!!


Sammanfattande kritik: En mycket duktig förare förlåt, flat-tik som har en bra balans mellan följsamhet och självständigt arbete. Genomför provet på ett mycket tilltalande sätt. Väl värd sitt pris.


Lilla goa Vega!Men vet ni vad som var det bästa av allt? Fia lovade innan, att ifall vi tog en etta så skulle hon hålla händerna i styr en månad. Inget tafsande, inga snuskiga ord viskandes i mitt öra när jag skall sova, gud så skönt...
Men imorse pratade hon nåt om att det behövs vittnen, hon kommer uppför trappan nu......
KLÄ PÅ DIG KVINNA!!!Tack för alla gratulationer!


//Andreas   Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 7 ) 


 SKIT-FM 2010-08-11 14:46 

Fy FAAAN för Flatmästerskapet!


Skit-töntigt, idiotiskt, mesigt, ska ALDRIG starta mer, jag lovar.


Inte i år iallafall.....


Men jag är SÅ NÖJD med Vega, hon gör ALLTID sitt bästa.


BULLSHIT!! 


Det började med en vattendirigering/markering man stod(ja det stavas med "d" är jävligt trött på människor som envisas med att skriva "stog" likaså de inom retriever-världen som stavar dirigering "dirrigering", ytterligare är ett annat ord som många lägger till ett "g" på)
var stod jag nu då, jo längst ut på en udde. Man fick en markering och sen vände man 180 grader för att skicka på en dirigering till en vass ca 20m bort, för att därefter hämta markeringen. 18p.


En dubbel var nästa station, Vega du kan så mycket bättre. 16p


En dirrigering(kul va?)dirigering stod på tur. Ca 70m lång, på ett hygge över ett djupt dike. Vega, ett höger-tecken betyder ju att du skall springa åt höger och inte bara göra en snurr och försvinna bakom ett par granar eller? 15p.


En enkelmarkering men först in med en dirigering. Duktig tjej! 19p.


Söket kvar, problem för många hundar. Tre vilt som skulle in på 4 minuter. Problem även för oss. Ett vilt hittade hon, för övrigt flöjtade hon bara omkring och hittade ett till när tiden var ute. 12p.


80p skrapade vi ihop, vilket i sig är en hyfsad summa. Kunde gått bättre men också sämre, men nöjd är man ju inte.


Det som retar mig mest är ju att den självklara vinnaren låg i min bil. Spjutet, Prinsessan, Elsa, the one and only Muppen. Som bestämt sig för att börja löpa bara så där... De där pissövningarna hade ju hon fullständigt lekt hem. Mellan 98-100p skulle jag tro så här i efterhand.


Några som skötte sig däremot var Tobbe & Wilson som tog sig till final i ekl. och slutade fyra. Carina tog både Yava & Jackson till final i ukl. vilket ledde till en 2:a & 3:e plats. Cilla som förde Blossom lugnt och stadigt genom alla stationer. GRATTIS till Er!


För övrigt en mycket trevlig helg, skoj att träffa folk man lärt känna, bra boende, kanonunderhållning på supén.


Vägen hem var lååång, skönt att då ha Fia vid sin sida...... Jag körde första 1,5 timmen sen skulle hon då köra. Jag började slumra in när hon säger: Andreas jag ser FAN ingenting! Nähä säger jag, då är det ju inte lätt, ska vi byta igen då eller? Nej då det behövs inte... Klarvaken en halvtimma. Börjar så smått slumra in på nytt, när hon skriker: 
ANDREAS! Far upp som fan. VA, vad är det? Fan nu missade du ju dom. Vadå? undrar man ju. Jo det var ett par vägskyltar precis, jag undrade bara vad de betydde, men sov nu.......kunde inte sova mer. Vi bytte strax efter. 


/Andreas 
 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011