Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 wt Habo 2010-07-26 11:18 

WT igen, kul men regnigt....


Startade hemifrån igår kl 05.15. Hitler var ju med, reveljen gick 04.30 när hon väckte mig med ett batong-slag på knäskålen, ont.....


Var framme på tok för tidigt.


Resan gick bra i vår nya bil. Har blivit av med Volvon, sköönt. Tröttnat på att behöva skrika för att kommunicera med ett varvtal på 4000 när man ligger i 120km/h. Blev en Kia Sorento(igen), nya modellen, diesel, större bagageutrymme och automat. Fia nervös, eftersom hon dårakt INTE kunde köra automatiskt(som hon sa) Har gått bra förutom ett par kraftiga inbromsningar när hon trodde hon skulle frikoppla...


Skit i det nu och över till wt:t 


Började med en dubbel där första hamnade på ett kål-fält där de först skulle igenom ett område på kanske 50m med sly, såg ingenting av hunden, den andra hamnade på samma fält man stod på fast också med dolt nedslag. Den gick bra, men den på kålen blev problem. Vega stannade i slyn och letade, väl ute bland kålen gick hon för långt till vänster och det blev bök med att hitta den. 13p.


Nästa var en slags walk-up där man gick i par. Började inne i en skog med varsin enkel som kom väldigt tätt i tid. Strulade det så kom nästa hunds markering när den första letade efter sin. De var ju självklart tvungna att ta den man skickade på. Hela tiden skulle man gå sakta framåt även när hunden var ute och jobbade. Kom ut på ett fält där man fick ytterligare tre enkelmarkeringar var. Samma procedur hela tiden med täta markeringar. Jävla kul station! 18p.


Sen var det dags för en enkelmarkering som hamnade ca 70m bort på ett fält med långt gräs, en stenmur på vägen. Man hade 45 sek. på sig för sen kom nästa markering som hamnade i ormbunkar intill stenmuren. Kände direkt när jag skickade att allt inte stod rätt till. Hon sprang lustigt, precis som hon hade ont nånstans. Stannade upp alldeles för tidigt, letade lite tafatt och satte sig och sket... tiden rann ut och nästa markering kom. Som jag inte vet om hon såg, fick ut henne till den första iallafall, och fick dirigera till den andra som iofs gick jäkligt smidigt. 12p. 


Dirigering stod på tur, man stod på en liten höjd skulle skicka dem nerför en slänt och uppför en backe ca 100m. Backen var full med träd och buskar och skit så man tappade lätt bort dem. Vega gjorde det lätt för sig genom att ta linjen snyggt och prydligt, ett stopp och en söksignal. 19p.


Sista stationen var även det en dirigering, nu på ett fält med en massa små vita käppar på. De skulle över hela fältet och bort till en stenmur där dummyn låg ca 120m.. Raka vägen innebar att hunden försvann bakom en höjd på fältet. Valde här att skicka henne lite mer till vänster där jag kunde se henne hela tiden. Fin linje ända till muren där jag blåste stopp och vinklade höger gick kanon 20p.


82p fick vi ihop och slutade på en 3:e plats. Vann gjorde en labbe ifrån Ambrosdalen på 85p och tvåa kom Marina med Searover Kits Dot på 83p.
Får väl vara nöjd men det retar mig att det var just markeringarna som stjälpte oss. Det som brukar vara Vegas paradgren. 


Hitler styrde upp det hela direkt idag på morgonrundan, det föll markeringar till höger och vänster under hela rundan. Hundjäveln måste ju lära sig markera väste hon och slängde nästa......
//Andreas       Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 4 ) 


 Liket lever! 2010-07-17 18:39 

Ja jag lever, men författarsjälen har varit död ett längre tag.


Har jobbat fram tills nu men nu väntar fyra lediga veckor, underbart!


Idag har vi varit på wt i Karlskrona eller Möcklö närmare bestämt. Rätt kluriga och svåra stationer var det.
Blev anvisade att börja på 5:an, man stod vid strandkanten och ca 70 m bort längs med kanten stod kastaren och slängde dummyn ca 30 m ut på vattnet. Den skulle man ju inte ta, utan dirigera längs med kanten förbi dummyn och vidare ca 50m till en stensamling. Mittemellan kastaren och målet var det en bergsknalle jämte vattnet som man lätt tappade hunden bakom, vi började inte med den.......


Utan istället gick vi och tog en dubbel på linje som gick kanon, 19p. Nästa var en dirigering på 120m nerför en åker och fram till en hobbe med träd och stenar, dummyn låg i höger bortkant i ett område med lite högre gräs, 20p. Jävla bra Vega!
Walk-up stod på tur, gick i par med Eva Ferm, dubbelmarkering där man skulle ta varsin. Och sen en upprepning. Vega kluddade lite på den andra, fick gå in med en stoppsignal och ett ut. 18p.


Nästa var en enkelmarkering som hamnade ca 70m bort i skogsmiljö. Man skickade på den, men efter ca halva sträckan skulle man blåsa stopp och sen skicka ca 20m till höger där det låg en dummy hon lydde perfekt men fick leta lite grann efter den. Markeringen spikade hon, 18p. 


Sen var det då den där jävla station 5 kvar. Detta har vi aldrig tränat på, att skicka längs med strandkanten med en störning. Nejade åt markeringen och skickade Vega som drog iväg ca 20m innan frestelsen blev för stor, fick blåsa stopp och vidare ut. Sprang ytterligare ett antal meter innan hon på nytt gjorde ett försök på den i vattnet. Ny signal och ett ut, tog tecknet rätt bra och jag blåste igen precis när hon passerat bergspartiet så hon inte skulle vika av och försvinna upp på land. Kom fram till dummyn, skööönt... markeringen vållade inga problem den ville hon ju haft hela tiden. 16p.


Summa sumarum: 91p, vilket jag är jäkligt nöjd med. Eva Ferm vann på 94p sen var det tre hundar på 91, Vega, Eddie Nilsson och Find-Its Casey Lane och Cinna Wiberg med Moormans Hobgoblin Ale. Vi blev placerade fyra pga minst 20 poängare, tvåa anser jag men det är ju jag det.. Bryr mig för en gång skull inte så mycket om placeringen utan tycker att Vega skötte sig utmärkt sett till ålder, hon är en kul hund och ärlig. 


Funderar på att anmäla till Tinnas wt nästa helg, vad ska man annars göra på semestern? Jag bara undrar?


/Andreas   


   Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011