Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Valprapport! 2010-05-29 10:50 

Här kommer en valprapport!


Queen växer så det knakar, hon har nu blivit ganska långbent och än så länge tycker jag att hon är ganska lik Elsa till utseendet. Hon är en härlig liten hund som är full av upptåg. Älskar att hämta skor och lägga sig och tugga på, så där får vi ha kompostgaller nu...Vi vågar inte lämnar henne inne när vi inte är hemma utan då får hon vara i hundgården, annars vet man inte vad hon skulle kunna hitta på...


Hon har haft ett stort föremålsintresse hela tiden, och i början ville hon gärna ha allt hon hade i munnen för sig själv, men det har nu rättat till sig och nu kommer hon gladerligen med dummyn och lämnar den till mig:)


 


 För ca en månad sedan  började vi med lite olika apporteringsövningar. Utefter vår promenad som vi går varje morgon har vi 5-6 ställen som vi ibland kör linjetag på . Det är varierande terräng och med olika längd på linjetagen och jag länger dem några meter för varje gång. Vi tränar även lite olika närsöksövningar. Alltså bara lugna övningar som inte är stressande. Vi tränar också på "stanna kvar" gå fint vid sidan och inkallning.Det är väldigt roligt att se att hon är så lik Vega i sitt sätt när vi tränar, det är liksom samma go och samma fokusering, det som kanske skiljer dem lite åt är att Vega var nog snäppet coolare. Jag sa ju att jag önskade en liten Vega-kopia när vi bestämt oss för vi skulle ha en valp och än så länge så känns det nästan som att jag har fått det:) Jag har bestämt mig för att ha samma upplägg på träningen med Queen som jag hade med Vega, eftersom jag tycker att de är så lika så tror jag det ska funka med henne också.


 


 


 


Kram Fia


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 5 ) 


 Måndag 2010-05-17 21:56 

Hockey-avslutning ikväll med innebandy, pizza och den sedvanliga prisutdelningen.


Nästa vecka drar sommar-träningen igång, tre pass i veckan har de möjlighet att delta på.


Vega har börjat bli sitt gamla vanliga jag igen, skööönt! Har kommit igång ordentligt med vatten-träningen, måste nöta,nöta vattendirigeringar. Orranäsa-sjön är ett jäkligt bra ställe att göra det på. Man tränar ju på tok för lite vatten om man tänker efter, ja iallafall gör vi det. Gör man 1 vattendir. på 50 landdir. typ, kanske? Sen undrar man varför de inte är lika säkra på vattnet......
Det krävs skärpning, helt enkelt..


Elsa ser för jävlig ut! Den lilla päls hon har kvar är som svinto, men hon bryr sig inte ett jävla skit om det. Hon springer omkring och spejar och knycker som den drottning hon är, viftandes med sin härliga råttsvans.


Fia & Queen nöter på, har börjat med linjetag på lite olika ställen i vår skog. Fia är nöjd med valpens framsteg, och då är jag också nöjd, hela familjen är nöjd. Allting blir så mycket lättare för oss andra när Hitler är glad kan man säga....


Var ju på kurs förra helgen, vilka lustiga människor det finns kom jag på då, har väl haft det på känn innan också men inte råkat ut för dem själv liksom.
När vi åt lunch på Lördagen satt jag vid personens bord.
- Var kommer din labbe ifrån då? sa hon(vi var inte i samma grupp på kursen)
- Nä jag har Flat, sa jag.
- Från Hinnared då eller?
- Nä, från Straight Flush.
- Har jag aaaaldrig hört talas om.
- Nähä(har inte hört talas om din jävla pisskennel heller tänkte jag, fast det hade jag ju)
- Guuuud vad det finns massa dåliga flatar, har verkligen tänkt på det på de prov jag sett, det är ju liksom ingen fart på dem liksom.
- Mmmm, sa jag. (hade det varit i vilda västern hade du varit skjuten nu din lilla jävl) Just då sa en annan vid bordet, men din blev väl jaktchampion i höstas Andreas? Och den lilla blev väl klar för elit?
- Jajamensan fattas bara, sa jag. Samtalet dog ut...


På Söndagen blev vi sammanslagna för en walk-up. Personen var på mig igen med nåt jävla tips, orkade inte lyssna så noga men det lät typ så här.
- Miiiin maaaaan brukar cyyykla ut med dummiesarna(i vilket sammanhang vet jag inte) då blir det en hiiimla fart på hundarna, det vore kanske något för er, sa hon och tittade menande ner på Vega. Visst ska prova detsamma jag kommer hem, eller nej förresten jag stannar i Växjö på vägen hem och köper en cykel för jag kan då rakt inte vänta tills jag kommer hem....(inombords förbannade jag Vegas skendräktighet som gjorde att hon var lite slöare än vanligt)


Nåväl på walk-upen så blev jag placerad till vänster om personen, när det var hennes tur fick de en markering över en stenmur, skickade sin hund som givetvis inte fattade att den skulle över muren. Hon skickade med "ut" men väl ute blev det "back" och vänster var tydligen "get on" fast det visste inte hunden för den sprang fram och tillbaka längs muren, Simon(som ledde oss) tänkte jag, nu ber du den där damen att kalla in sin hund. Men hon fick fortsätta, back, back , get on, get on!

GET the fuck OFF säger jag! Simon för helvete nu jävlar kräver du att den där lilla tjocka jävla societetskärringen kallar in hunden för nu är det dags att bli eye-wipad av den slöa jävla flaten ifrån Straight Flush, som hade järnkoll på den där enkla lilla markeringen. I det ögonblicket förstod hunden att apporten ligger nog inte på det här "lilla" området på 50x50 m framför muren, får nog ta och kika bakom. Jag svor tyst för mig själv när hunden kom med apporten....


Förutom sin något sävliga fart så skötte sig Vega bra på kursen, eller som Roger sa: She´s not putting the world on fire, but she has done nothing wrong on the whole weekend, she takes the lines and she listen to you and tar dina tecken och markerar bra, får nog gå en engelska-kurs hos kärringen;)And you Andreas are probably the best handler I´ve ever seen you are so good so you can win every competition you will with any dog you like. And you are handsome and kind and a good friend and..... ah det här sista lilla stycket kan ni väl ta med en nypa salt.
/Andreas
     


  Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 12 ) 


 Fredag 2010-05-07 19:18 

Oj, vad jag bloggar! Måste lugna ner mig markant....


Men nu tänkte jag skriva en liten lägesrapport.


Queen: Vilket jävla namn, hur lätt är det att ropa? Tyckte inte om det från början men hon fick som hon ville min kompletta lilla fru. Personligen har jag döpt om henne till Queenie, mycket lättare.
Tycker hon har funnit sig till rätta i flocken(så brukar det där duktiga hund-folket skriva har jag läst) precis som det skulle kunna bli på ett annat vis med Morsan och systern i huset..
Jäkla go liten hund är hon. De nöter på med alla de slags övningar, Fia jämför hela tiden med Vega, och får med jämna mellanrum panik när hon tycker att det är nåt som inte överensstämmer med Vegas valp-tid. Så gjorde aldrig Vega! utbrister hon förtvivlat. Nää säger jag, men Vega var typ ett halvår när du började med det där.... 


Vega: Eller Tjock-Vega som hon kallas nu för tiden. I mars började hon löpa tre månader för tidigt jämförelsevis med tidigare år. Helt plötsligt var hon dö-tjock. 26,5 kilo vägde hon , brukar ligga på 22-23. Va fan! Började tok-cykla och bytte foder, höll på i tre veckor med cykling 10 km varannan dag och vägde henne igen: 26,8! åkte till veterinären, tog massa prover, kostade 2800:-, inga fel, köpte nåt bantningsfoder. Och där är vi nu hon väger 24,3. Vet. tror det är pga av löp och stundande skendräktighet, en del tikar lägger på sig då tydligen.
Funderar skarpt på att spruta henne, hon mår så jäkla dåligt efter löp, deppig är bara förnamnet. Lunkar exakt en meter bakom på promenaderna, på träningar gör hon det hon ska men med lägre tempo. Sista två-tre dagarna efter en galastop-behandling tycker jag det har svängt lite, hoppas det är över.....


Elsa: Eller Spejar´n som hon vill kallas nu för tiden. Har nog aldrig varit piggare, stor skillnad ifrån förra valpningen. Det är så tryggt att vara i skogen med henne, alltid en 20 m framför, ivrigt spejandes med sin långsträckta svanhals. Här missas jävlar ingenting, hur skulle det se ut? Träningen med henne har kommit igång och jag startar nog henne på nästa A-prov.
Not, men på Frk:s Smålands sommarträff och på Flatmästerskapet är det tänkt.


Jag: Eller Brad Pitt som jag kallas, kan ha blandat ihop det med Gösta Ekman, skit samma.   
Ska på kurs i helgen hos Birgitta. Roger och Simon ifrån Wales ska hålla i den. Ska bli kul, hoppas Vega är lite mer av sitt vanliga jag bara, men det är ju mest för min skull jag går den.


Nu ska jag åka och hämta mig något att äta eftersom Fia inte behagar att laga nån mat ikväll.
/Andreas  
  Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011