Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Gamebag-cup 2010-04-18 12:43 

Då var första tävlingen avklarad, jaha men ni var väl på wt i Gränna tänker ni då?
Ja det kanske vi var, men jag kanske inte vill skriva om den tävlingen. Man behöver väl inte skriva om alla tävlingar eller??


Igår var vi iallafall på Gamebag-cup i Högsby, ett mock-trial anordnat av Fredrik Hultman. Kul och bra upplagt, dömde gjorde Anders Carlsson, Birgitta Bernadotte och Leif & Carina Asp. 15 ekipage kom till start. Jag drog startnr: 1. Vilket var helt okey, in i skiten direkt bara.
Det började med en tramp-jakt där vi gick på en liten stig utmed en å, skytten gick i en risig, snårig skog till vänster om oss. Här gällde det att planera sin gång eftersom det var jäkligt svårmarkerat. Vega löste båda sina markeringar riktigt bra.
Därefter bytte vi grupp då fick man gå uppe på en ås till vänster om den första gruppen här fick vi aldrig nån apport, fick bara gå i linjen och det kastades ett par dummies framför och över oss, som den andra gruppen tog.


Därefter blev det en klapp-jakt vi stod i en liten skogs-backe framför en åker. Åkern var kanske 70m bred och där bakom ytterligare en skog som de klappade sig igenom mot oss. Det kastades ett 10-tal apporter och eftersom vi hade nr:1 fick vi börja. Jag blev anvisad en dummie som låg på åkern strax innan skogen snett fram till vänster om oss, Vega tog en fin linje och fick syn på apporten 10 m ifrån den. Skönt när de springer åt det håll man pekar.... 
De bröt för lunch och 4 hundar hade straffat ut sig. Efteråt så var det klapp-jakt som gällde resten av dagen. Ställde upp de båda grupperna i 90 grader, marken var ett litet sumpigt ställe med rätt så högt gult gräs och tovor och skit. Risiga buskage och träd. Till höger om vår grupp stod vår skytt ca 60m inne snåren och vi såg inte en dummie kastas. Däremot såg vi den andra gruppens markeringar tydligt. Fick som vanligt börja och fick lite vagt en plats anvisad. Skickade iväg Vega som snabbt kom ut i området passerande ett dike på vägen. Varken jag eller domarna visste exakt var den låg så Anders hade i förväg gått ut  i området och kunde visa mig var apporten låg här var hon jäkligt lydig och tog alla tecken och signaler, dummien kom in snabbt och bra, duktig tjej! Vår andra apport blev också dold den tog hon också snyggt. En fin, rak linje och ett litet närsök och den var klar. 


6 hundar var helt fria från belastningar så dom ville de se ytterligare en gång. Det var Carina Sandberg med Tuppen, Leif Liljeblad med Locky, Bengt Bernas med nån Andvikens, Lotta Hierpe med Keeper, nån dam med Jaktyrans Biggles och så lilla jag med Vega.


Ett nytt drev och en av dummiesarna föll rätt så långt till höger om oss över en bäck och landade intill ett par stora ekar, svängde runt Vega på linjen och tyckte hon markerade den. När drevet var över kom Leif fram och anvisades oss just den dummien. Gutt tänkte jag, den där har hon koll på. Skickade iväg henne och insåg snabbt att det hade hon definitivt icke! Hon ville bara dra sig mot där skyttarna stod, lyssnade väl till en början hyfsat men blev lite väl olydig.
Fick kalla in och fick se oss bli eye-wipade av Carina Sandberg. Som i sin tur blev detsamma av Bengt Bernas på nästa apport vars hund pissade på nästa apport, eeh inte PÅ apporten men väl på en buske. Lotta tappade bort Keeper och valde att kalla in, Leifs hund däremot skötte sig utmärkt och bärgade sina två, den sista riktigt jäkla snyggt. Hon med jaktyrans-hunden hade tydligen redan fått två apporter fler än oss andra så hon behövde inte göra nån mer.
De bröt och tävlingen var avslutad, Leif vann, damen slutade tvåa och Bengt trea.
De valde att placera endast dem, så det betyder ju att vi övriga tre kom på en delad fjärdeplats väl? Tycker jag iallafall..... fast hur kul är det att komma fyra egentligen....


Är iallafall jäkligt nöjd med Vegas debut på mock-trial, fint fotgående på trampen, stadig som en fura på klappen och inga som helst jävla tendenser till pip. Träna på lite mer bara så kan det nog bli riktigt bra i framtiden, kanske.
//AndreasWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 6 ) 


 Queen 2010-04-12 17:43 

Idag är första dagen på min tre veckor långa semester...känns rätt bra faktiskt:)  Queen har nu varit hos oss i snart två veckor! Allt går bra och hon är en härlig liten hund. Hon har kommit in i våra rutiner och sköter sig med den äran. Visst får man torka kiss någon gång emellanåt, men det beror ju oftast på en själv att man inte är med och släpper ut henne. Hon gillar även sladdar och mattkanter, så man får se upp med henne... Hon har lärt sig ordet NEJ och är duktig på att sluta upp med det hon håller på med och ta kontakt med mig:)Vi tränar korta stunder med kontaktövningar, och på promenaderna kör vi lite inkallning i olika situationer. Idag har jag introducerat en ny övning för henne...hon ska sätta sig när jag blåser i pipan och det fattade  hon direkt...duktig valp:) Hon får även vara ute i hundgården ett par timmar per dag vilket hon nu  börjat vänja sig vid, hon brukar ha storasyrran med sig och de börjar bli riktigt bundis med varandra:)


 


Åh vad jag älskar valp-tiden, njuter i fulla drag:)  Tycker det är fantastiskt roligt, även om man inte kan göra så mycket med en liten valp...det handlar ju mest om att bygga upp en bra relation till valpen och att få  ett bra ledarskap. Ledarskap är ju förresten ett ord man inte ska säga högt i dessa tider, det är fult enligt en del...men det struntar jag i, för utan ledarskap så tror inte jag att det går att lyckas inom jakten iaf, så det så!//FiaWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 4 ) 


 Valp! 2010-04-02 10:00 

Då är hon äntligen hemma, Straight Flush Dancing Queen! Vi kom hem med henne i går vid 18-tiden. Elsa hämtade vi hem några dagar tidigare så vi var spända på hur hon skulle reagera när en av hennes valpar kom hem, och jäklar vad glad hon blev, sprang runt som en tok och lekte med Queen. Elsa höll sig i närheten av henne hela kvällen och gick och slickade och buffade  på henne när hon låg och sov.Queen har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem, hon somnade vid 22:00 och sov ända till 07:00 idag. Jag hade förberett mig på att stiga upp mitt i natten för att gå ut med henne, men det slapp jag...hoppas hon fortsätter med desssa vanor!Idag är första dagen i hennes nya liv här hos oss och jag har börjat med inlärningen av hennes namn, sitt, och betydelsen av ordet nej.


Vill passa på att önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!!!!


 


/Fia


 


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 10 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011