Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Helgen! 2010-01-31 20:37 

Fredag kväll, Andreas skall överraska sin kompletta fru med en lite finare middag. Melker var på spel-kväll(de sitter och spelar TV-spel tills ögonen är fyrkantiga) och Kajsa var hos pojkvännen, så ni må tro att Fia var uppspelt för middan eller rättare sagt för att få tillbringa en kväll ensam med mig.....


Inhandlade entrecote plus lite andra ingredienser, som behövdes för att färdigställa denna gudomliga maträtt. Kom på mitt i förberedelserna, fan hade vi inte hockey-träning ikväll?
Jodå, visst hade vi det. Fick skjuta upp middan ett par timmar för att sticka till ishallen.
Kom hem strax efter sju, in med klyftpotatisen, stekte på köttet, tillredde sås, fixade sallad. -Klart 19.40!


Succé? 
Naaaää, Fia sur för den sena middan, hon tyckte köttet var för rött, hon tyckte såsen smakade en aaaning för mycket dijon-senap.......


Kul när man för en gångs skull försöker, men hon fick tillbaka. När hon nån timma senare med trånande blick kom krypandes på sina bara knän, så hade Andreas huvudvärk. Ha!, där fick hon!


Som man bäddar får man ligga, eller inte ligga kanske man ska säga....


I Lördags var jag medbjuden med några från Södra på gris-jakt. På ett av dreven såg jag en 4-5 grisar men kunde inte skjuta. Passgrannen sköt två stycken, kul för honom.


På kvällen åkte vi hem till Tomas & Carina, de bjöd på duv-bröst och hasselbacks-potatis. Gott som fan det tyckte även Fia, lustigt va? Kollade på Robinson och slaggade över, för imorse skulle vi ut på räv-jakt. Steg upp 07.10 med en jävla huvudvärk, -21 visade termometern brrrrrr så in i helvete. Men ska man jaga med Tomas så är det bara och bita ihop och följa med. 5 tappra själar hade slutit upp, men vi kom på bättre tankar, vi avvaktar tills framåt 11.00 så kollar vi gryten då istället.


Har fått en ny favorit, Benke heter han och är en Tysk jaktterrier. Endast 2,5 år gammal har han ärr på nosen som skulle göra självaste Börje Salming grön av avund. Vi traskade bort till grytet och Benke kastade sig utan en tvekan ner i ett av hålen. Han var borta ett bra tag, kom upp med blodet rinnandes ifrån nosen, bara för att i nästa ögonblick kasta sig ner igen, vilken hjälte!
Efter en stund visades sig räven men försvann blixtsnabbt tillbaka, ett par minuter senare hade den tröttnat fullständigt på Benke och försökte sticka ifrån grytet, hon kom inte långt, Bengan och Palle sköt samtidigt och räven var död.
Tomas fick ett telefonsamtal att en räv siktats på ett fält en bit bort, snabbt som ögat drog vi dit. Placerades ut oss strategiskt, och fort som fan närmade sig räven Tomas. Plötsligt skjuter han två skott och börjar skrika på mig som står en bit bort, pass upp Andreas det är två stycken!
 


Jag ser räven som kommer emot mig, tar upp bössan och ska osäkra, HELVETE!! säkringen sitter som berget. FAAAAN! räven får syn på mig när jag står och fibblar med bössan. Till slut åker säkringen upp och jag tittar efter räven som nu har kommit ner i en kanal och springer på isen snett emot mig...
PANG! och min första räv är skjuten, gutt va?


Tre rävar skjutna på tre timmars jakt, det är inte dåligt det inte.Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 5 ) 


 Lördag igen 2010-01-23 19:57 

Ensam och jävligt övergiven sitter jag här en Lördagskväll. Melker ska sova över hos en kompis, Kajsa är också borta och Fia är på Stävlö hos Carina, ihop med Cilla och Caroline för en liten tjej-kväll. Tomas var visst iväg för att jaga hjort.


Inte ens hundarna är hemma, Elsa har tagit sitt pick och pack och flyttat till Carina inför valpningen. Vega den lilla hyndan följde med Fia och har förmodligen tjuvtränat hela dagen.


Vi förlorade hemma mot Alvesta med 3-5, livet suuuger......


Fast det är klart om man jämför med dem på Haiti, så har man det ju alldeles förträffligt.
Så man ska inte klaga, det finns alltid de som har det värre.....


Om man verkligen tänker efter så har jag det riktigt bra. Två jäkligt trevliga hundar, två välartade barn varav den ena(Kajsa) tog sitt hett efterlängtade körkort i Onsdags!
Sist men definitivt inte minst denna kompletta kvinna till fru, det är hon själv som kommit på det(det där med komplett alltså).


Jag vet inte jag....


Imorgon bär det av till Karlskrona för ytterligare en match, det kommer att bli tufft.
Melker är gipsad till den 3/2, så av honom får vi ingen hjälp.


Nu blir det soffan och en STOR Bowmore, eller en Aberlour, eller en Glenfarclas, eller kanske alla tre?


Vem vet, när Fia kommer hem kanske jag ligger naken i soffan iklädd endast cowboy-boots & hölster, och väser: I´m ready when you are honey...eller knölar jag in mig i Fias cat-suit, och säger: Kiss me Tiger, samtidigt som jag morrar lite sexigt så där.....
eller kanske jag ska sluta med de här jävla påhitten, Fia har ingen jäkla cat-suit heller för den delen, inte vad jag vet iallafall.


Och förmodligen så sover jag.....
//Andreas


 


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 5 ) 


 Söndag 2010-01-17 18:44 

Go Vikings Go!


Slog de där bönderna från Jönköping idag, HV 71 tror jag visst de heter.
1-0 blev det, he,he,he!
Ja vi torskade förra helgen, det har jag nog glömt att skriva...


Annars händer det inte så mycket i vår lilla stugby. Elsa blir tjockare och tjockare. Vega skäms som en liten gnu när vi är ute och spatserar, jag hade också skämts om min mammas enda uppgift på promenaderna längs cykelvägen var att hitta, gräva fram, och äta frusna bajskorvar....


Man får väl skylla på dräktigheten, men faaan vad svårt jag har att lägga band på mig själv när hon står och tuggar.
Det kryper i hela kroppen på mig av ren jävla ilska. Nä, det får bli koppel fortsättningsvis tills vi kommer in i skogen.


Unghundsderbyt kommer att gå i Småland i år! Närmare bestämt den 20/6 i Kalmartrakten. Planeringen är i full gång. Ska bli kul, tror jag!


"Provledare Andreas Josefsson" smaka på den ni.... så jävla hemskt va?
Om nåt går åt helvete, vem är den första som ryker då? Jo, det är jag det... som kommer att dränkas i tjära och rullas i fjädrar och skickas ut på en flotte utan åror i Kalmar-sund.
Medans Bratsberg och co. kommer stå på stranden och skandera: VISA DIG ALDRIG PÅ FASTLANDET IGEN DIN JÄVLA FÅNE!!! DU HAR FÖRSTÖRT 150 UNGHUNDARS FRAMTID DIN IDIOT!!! Och hur ska jag klara mig där ute ensam och övergiven, jag bara undrar?? 


Men det är klart det kan ju gå bra, och allt flyter på och derbyt blir till den fina tävling som den är, man får väl hoppas på det..


//Andreas 


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 4 ) 


 Löördag! 2010-01-09 20:06 

Deppigt....


5 rätt på V75 gör ingen människa glad. Förutom Fia då kanske, men det är ju ren och skär skadeglädje.
Hon ler lite så där, och säger:
Men att du inte ger upp, att du inte fattar, det är ju ingen idé, du vinner ju ALDRIG!


Jaså säger jag, du glömmer kanske gången då jag vann 5 345:- på dubbeln? Eller när jag cashade in över 32 000:- på bomben? Vem stod då med trånande blick och utsträckt hand och ville ha en del av kakan? Va?


Så ska de tas, de där fruarna. Att jag sen kanske inte har gått med plus genom åren behöver man ju inte prata högt om....


Tror att det kommer bli ett ganska så hyfsat år annars, kunde inte ha inletts på ett bättre sätt.
De två barmhärtiga samariterna Tomas & Andreas räddade 3 rådjur ifrån döden på nyårs-dagen. De hade på nåt sätt tagit sig ut på isen utanför Stävlö. Ca 250 m ut låg de, de stackarna. Ett kid lyckades vi få in själva, eller Tomas lyckades kanske man ska säga. Jag min räddhare, gick liiite bakom Tomas. Dumt att gå igenom båda två liksom....


Gick precis och funderade på om jag skulle rädda Tomas eller hans drilling, när han fick fatt i rådjuret. De andra låg på alldeles för tunn is för att vi skulle våga oss ut. Räddningstjänsten larmades, inga problem när man är gift med Kalmar läns mest anlitade förhörledare:
Ubersturmbannfuhrer(inga Tyska u:n på datorn) Fia Josefsson!


Hon var just i färd med att kalla in nationella insats-styrkan när vi lyckades övertala henne om att det kanske räckte med 3 brandmän.....


Slutet gott- allting gott, tre rådjur räddades ifrån en säker död, att sen Tomas sköt dem en kvart senare kan ju inte jag hjälpa...
Klart han inte gjorde!


Trettondags-afton bjöd Carina & Tomas på middag. Efter ett vad iscensatt av Cilla, så måste man bjuda på middag om man tar sig till final på flatmästerskapet.


GOTT! är bara förnamnet, det serverades hummer till förrätt, fasan till huvudrätt och det hela avslutades med en liten pannacotta. Stackars oss som har vår middag kvar, det blir svårt att slå. Men vad fan man behöver ju inte precis slå det. Vad är det för fel på köpe-pizza och en jävla massa sprit? Jag bara undrar?


Hund-träning blev det på trettondan, en jävla bra sådan. Vi gick på linje med Himmler som ledare, kanon!


Idag har vi också varit på Stävlö och tränat. Tomas hade plogat väck lite snö på ett fält så vi tragglade linjetag och sido-tecken i kylan, nyttigt!


Vega är en jäkla rolig hund att träna, tycker vi gör små framsteg hela tiden. Elsa, vars mage börjar att växa alltmer fick till sin stora förvåning stanna inne. 


Imorgon bär det iväg till Åseda för hockeymatch, ska bli kul! Det är nu det avgörs om vi ska stå som seriesegrare framåt vårkanten!


Nu är det fan Robinson!


//Andreas Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 5 ) 


 Goda & tråkiga grejer. 2010-01-04 21:24 

Elsa är dräktig!


Sex st. valpar kunde konstanteras på ultraljudet, sen får vi se hur många som föds.
So far so good!


Mindre roligt att Melker fick sin fot gipsad idag. Det var i Lördags när vi var på cup som oturen höll sig framme. Han fastnade med skridskon i ett jack i isen och vred till.
Brott på skenbenet kunde de se på röntgen, gips i fyra veckor, illa,illa.
Och jag som skrek: Res dig för faaan! när han låg och hade ont.....


Klart jag inte gjorde, jag är en mycket snäll och förstående pappa, ibland iallafall.


Annars går hockeyn riktigt bra för tillfället sju raka segrar i serien och så kom vi tvåa på cupen. Endast slagna av Malmö Redhawks som var lite för bra helt enkelt.


/AndreasWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011