Uppdaterad:
2015-08-24
kl 21:13
Gästbok

 

 

 Helgen 2009-11-23 16:07 

Heta som kaminer är vi för tillfället.

Borta-slog Växjö Lakers igår med 4-0, tihi, tihi. Känns gutt att slå de där uppkomlingarna nu när deras A-lag går som tåget i allsvenskan, och vårat inte går fullt lika bra i div. 1. HATAR VÄXJÖ, nä det gör jag inte alls men man kan ju låtsas.
Fyra vinster på lika många matcher har vi än så länge i serien, so far so good.


Fästingen har sugit sig mätt på mig, släppt taget och dråsat ner på golvet. Men till skillnad på vanliga fästingar som ligger jävligt still när de är proppmätta, har Fia börjat ta sig friheter här hemma. Har sett bevis, genom dummies som inte ligger där jag lagt dem. Framlagd visselpipa och en skitig Vega.
Hon tjuvtränar Vega helt enkelt. Ja det kan du väl få göra sa jag, så länge du inte förstör något. Och så länge jag för henne på de riktiga träningarna,  med de riktiga menar jag dem där jag är med....


På mix-megapol idag skulle man ringa in om det hänt nåt i helgen som förändrat ens liv, stort eller smått.
Det har det, kan man säga.
I Lördags-kväll, efter en jävla hektisk dag för mig. Började med hundträning på morgonen, därefter städa ur bilen ifrån Fias godispapper, hundhår, Fias hår och ja ni vet, invändig och utvändig tvätt. Sen lämna Melker i ishallen, stressa upp på stan för att lämna in V75, hem med nåt jag handlat till Fia för att därefter ner till ishallen för att i lugn och ro titta på Melkers match(han spelade med ett annat lag) Nähä då har lilla frugan bestämt att vi ska in till Kalmar för att titta på advents-grejer....
KUL!!! Kan du inte göra det själv? Näää jag vill att du ska följa med som smakråd. Smakråd? Sen när i h-e har du lyssnat på mina råd? Allra helst när det gäller jul-pynt? Men snääälla...
Och som den gode och fromme och för alldel jäkla mesiga man jag är så följde jag med... Jag valde faktiskt ut julgardiner, svarta med några grå stjärnor på, inte så jävla juliga men va fan.

Sen dit jag vill komma, kvällen som borde förändra mitt liv radikalt. Melker skulle på filmkväll hos en kompis kl. 18.00. Fem i sex när jag precis ska öppna en öl för att sätta mig i soffan och titta på travet säger Fia, liggandes i soffan, kramandes med karamellkungs-skålen,- men vi måste ju skjutsa Melker. Jaha och? Har inte du kör-kort? Vad är det som säger att just JAG ska köra honom?
Efter en het debatt så säger hon då de där orden:
MIN PAPPA SKJUTSADE ALLTID OSS NÄR VI VAR SMÅ!
Nämen så bra då, vad gjorde han mer? Eftersom Fia och träffades när jag var 16 år så kände jag ju, nu bortgångne Lars jäkligt bra. Inget ont om honom, bästa svärfar man kan ha.
Jag räknade upp ettusen saker han inte gjorde och avslutade med att han visste ju för fan inte ens att ni hade en tvättmaskin! 
Så i fortsättningen när Fia ber om nåt typ putsa fönster, så säger jag bara: Nämen det gjorde ju aldrig din pappa, bra va? 
Glassadagar framöver!


Vem tror ni skjutsade Melker? Jag givetvis..... satt och drack passionfrukt-läsk ända tills Melker ringde 21.45 och sa att kompisens pappa (lustigt) körde hem honom. Då jävlar blev det fest, svepte 8 öl plus en halva whiskey innan jag slog till frugan och somnade stående på knä på toaletten mumlandes, fan va jag älschhkar dig till toalettborsten som jag hade lyckats få fatt i.
De 5-6 sista sakerna var hittepå, bara så ni vet.


//AndreasWarning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 7 ) 


 Torsdag 2009-11-19 21:41 

Ikväll fick Elsa agera stöthund för första gången i sitt liv.
Förvånat tittade hon upp på mig när jag skulle skicka ut henne efter änderna på andra sidan ån.
Fan, ni har ju inte skjutit nån än.
Nä det är ju precis som vanligt när husse jagar sa jag, iväg med dig nu!
Kul, tyckte Elsa att få simma och springa omkring helt utan några krav ifrån mig.
Nu fanns det ju inte så många änder, en skrämde hon upp som blev skjuten resten flög åt helt fel håll. Det flög överhuvudtaget dåligt. Elsa fick en, som hon bara markerade med hörseln. Hon var nog iväg i fem minuter innan hon hittade den.
Jag smög fram till å-kanten och stod och iakttog henne under arbetet. Så jäkla intressant att se hennes sök efter den. Ner i vattnet, in till kanten, under trädgrenar, i buskage, ner i vattnet, över till andra sidan, och sen till slut när man ser att de får vind av den och finner den, det är fan glädje!
När det blev för mörkt traskade vi tillbaka mot bilen. Då plötsligt blev det fart på Elsa, sprang iväg i 120 rätt mot en annan apportör och hans två hundar. Är du helt dum i huvudet hann jag tänka innan hon försvann ner i ett dike och kom tillbaka med nåt i munnen. En skammad anka, som de skjutit i dammen jämte och ej hittat fick jag reda på vid samlingen efteråt. Duktig hund, även att hon stack ifrån mig. Men är det jakt så är det, och skytten blev glad och hundförarna vid den dammen också. 
Gute nacht
/Andreas Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 1 ) 


 Walk-up 2009-11-18 21:10 

Walk-up träning hos Birgitta SW idag.
Regnade konstant ifrån kl. 09.00 till 15.00, men va gör väl det!


Vi började med att placera ut olika målområden för dirigeringarna. Sen traskade vi på linje hela dagen. Varvade markeringar med dirigeringar och även nån liten drive blev det.
Fia var med och var som en fästing på mig hela tiden. EN gång blev Vega lite yvig i sitt fotgående, och som ett brev på posten:
- ANDREAS, låt henne inte gå så där!
Men det är bra att hon är på mig, när både hon och Birgitta är med, är det ju ingen som helst chans att fuska med nåt....


Vega skötte sig jäkligt bra tyckte jag. Jävla härlig hund, sa Birgitta och jag kan inte annat än att hålla med. Det hon tyckte vi ska förbättra är kommandot, UT. Alltså hon springer ut, men efter ett stopp på längre håll kan det bli lite snett åt höger eller vänster och inte rakt ut.
Fia har redan lagt upp en plan på hur det ska lösas......


Imorgon får Elsa följa med till Ekagård på lite jakt, idag fick hon ligga i bilen hela dagen den stackarn. Det är ett jäkla skit att vara champion.
//Andreas 


 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 2 ) 


 Måndag 2009-11-16 16:30 

TRÖTT, blir man.


Det är nu den börjar, kampen mellan föräldrarna och tränaren. Kampen mellan de goda och den onde. Kampen mellan de allierade och nazisten. Kampen mellan ying och yang, eller där kanske det är nåt jävla samspel, vad vet jag?
Under DM valde jag att bänka ett par spelare i en period. I en annan match fick ett par stå över helt. Vilket är helt legalt enligt Nybro Vikings stadgar. Grabbarna är ju snart tonåringar och ALLA kan ju faktiskt inte vara lucia längre.
Men se det skulle jag inte ha gjort........ den enes föräldrar kom upp i omklädningsrummet och hämtade helt enkelt sin son. Han försvann hem mitt under cup-spelet, märkligt......
En annan mamma tyckte: Du kan ju faktiskt förklara för min lille pojk varför inte han fick spela.
Okey tänkte jag, hur förklarar man det?
- Hallå Kalle du är sämst där ute på isen därför får du inte spela...
- Hallå Kalle du suger på att åka skridskor och har absolut ingen speluppfattning...
Grabbarna är ju inte dumma i huvudet, klart de fattar varför de blir bänkade, eller hur?


Jag har pratat med alla spelarna om årets spelregler.
Att vi ska komma på alla träningar utom vid sjukdom eller andra av mig godkända anledningar, att vi ska ta i på träningar, att i år spelar vi för att vinna, toppningar är tillåtna, helt enkelt att sötebröds-dagarna är över.


Alla var överens, utom vissa föräldrar då.
Men det är nu det visar sig om man är man eller mus, om man vågar stå upp mot dessa monster till mammor. Finns det någon värre motståndare än en arg morsa? Tror inte det!


Då är det skönt att ta hundarna på en träningsrunda, inte en arg mamma så långt ögat når, ja det skulle vara Fia då. Men hon är ju inte arg, hon är mer tillrättavisande och föralldel lite fördömande.
SLARVA INTE med fotgåendet FÖR FAN!!
Men det är ju inte jag som slarvar det är ju för fan Vega. Hon ska ju gå fot med mig och inte tvärtom eller? Då är det väl hundens fel, tror jag, att det måste va, kanske, eller?


Nu ska dottern och jag ut och övningsköra, och jag är aldrig arg...
//Andreas


 
  
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 1 ) 


 Vem gör vad? 2009-11-10 21:36 

Såg på facebook att Fia klagade över stryktvätten?????
Nä men stackars lilla kommisarien då! Att denna högutbildade välavlönade Guds gåva till mänskligheten ska behöva syssla med sådana triviala ting som tvätt?
Jag förstår mycket väl att när du kommer hem så behöver du vila, så som ni sliter på polishuset......
Du har väl suttit minst 6 timmar på din ergonomiska jävla kontorsstol idag din stackare. Resterande två timmar har du väl tvingats att fika!
Nej just det, ni har ju sådana där urjobbiga och intelligenskrävande arbetsplats-träffar också. Att du bara orkar.


Nej men det klart gumman, jag tar stryktvätten.......också! Jag har ju ändå ingenting för mig, och jag kommer ju hem så tidigt om dagarna. Att jag sen går upp varje dag kl. 03.30 det är ju inget. Det är ju bara skönt att komma upp!
Att inte fler har det som vi, så jämlikt och härligt. Fia jobbar och sliter, medans jag glassar på sågverket, då är det ju inte mer än rätt att jag tar hand om allt här hemma. Plus hundträning, plus hockeyträning, plus körutbildning med Kajsa....
Hann med lite hundträning idag, körde mycket vänster höger med Vega. Hon lyssnade och tog tecken riktigt bra, nu ska vi bara tänja på gränserna. Elsa gick som vanligt kanon, har hon någonsin gått dåligt? Nää, jag tror faktiskt inte det........
Avslutningsvis så är jag INTE bitter, jag överdriver lite bara.
Nu ska jag gå och lägga mig, för om jag somnar kl. 22.00 så får jag sova exakt 5.5 timme innan klockan ringer. That´s life!
/Andreas Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 2 ) 


 Lördag 2009-11-07 20:16 

Hundträning hos Cilla på Öland idag. Blåsigt & kallt var det. Behöver nog lite nya kläder tror jag. Fia köpte ett nytt Goretex-ställ för ett par veckor sedan, nu vill jag också ha....
Men just nu ligger fokus på Fia säger hon, och Andreas du har ju ett. Javisst ett gammalt från -95, man måste ju förnya sig, eller? Tror att man blir en mycket bättre förare om man känner sig välklädd och fin. Varför skulle det annars finnas tweed-knickers med tillhörande strumpor med tofsar, jag bara undrar?
T.ex när jag gick det praktiska, så undrade jag för ett ögonblick var jag hamnat. 15 st. Stockholms-bratts stod som skyttar med det ena tweed-stället efter det andra. Alla såg ut som Kronprins Carl-Philip. Ni vet, bakåtslickat mörkt lite lockigt hår. Va fan, är det jakt eller är det nån jävla inspelning för top-model? Jakt var det och alla (nästan) sköt riktigt bra. 
Eller när jag var på jakten i Malmö, där hade alla skinn-knickers med skjorta, matchande slips och lammulls-tröja. Då håller det ju inte att stå där i sina sunkiga byxor från -95. Det förstår ni väl?
Man satsade på fel hundras helt enkelt, hade jag köpt en drever så hade mitt gamla ställ dugt jäkligt bra några år till. Men detta jäkla retriever-mode kommer driva mig till ruinens brant!
Jag behöver inhandla följande:
- Ett bas-ställ typ chevalier
- En tweed-jacka
- En dito väst
- Ett par knickers, skinn eller nåt annat
- Två st. lammullströjor
- Slipsar
- Skjortor
- En sån där vaxad jacka från Barbour(om det regnar)
- En game-bag från Baron
- Ett par kepsar
- En labrador
- En sån där vit lapp att ha i handen vid dirigeringar
Sen jävlar kan man börja köra hund på riktigt!!


Vet ni vad det jäkligaste är?
Jag tycker det där modet är snyggt! Från att ha varit en jeans och t-shirt kille, så har nåt lustigt hänt i min hjärna.....


Dagens träning var det ju, körde långa linjetag över fälten. Valde att låta dem vara helt dolda för Vega & Elsa. Fia fick äran att köra the Champ idag. Gick väl sisådär, efter första skicket tyckte Fia att det inte var så roligt längre???? Muppen är min hund och lyssnar inte så bra på Fia kan man väl säga.....
Vega har jäkligt bra linjer, hon bara tuffar på. Däremot är signaler och tecken inte så befästa på långa håll. Nu kanske man inte ska skicka henne på en dirigering på 200m det första man gör på en träning, men det är kul att testa. Hon sprang så långt som hon skulle och stannade fint på stoppsignalen men det efterföljande höger tecknet följdes inte upp så bra. Blir att nöta på under vintern.


Nu ska jag frossa i chips och dip, lite godis och kanske en whiskey. Men bara en för imorgon är det DM i hockey, vi ska spela tre matcher mot Kalmar, Västervik och Alvesta. Så det blir en heldag i ishallen!


Ha det bra!
/Andreas  Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/u/u1692565/www/files/inc/cdb.php on line 2725
Tipsa en vän Kommentera,   Visa kommentarer ( 3 ) 


 Senaste inlägg
2012-11-12 17:43
A-prov
2012-06-05 21:40
WT
2012-05-29 16:52
Tullgarn
2011-10-31 19:56
Nordiska
2011-10-23 20:32
HALLÅÅÅ!!

 Arkivet
november 2012
juni 2012
maj 2012
oktober 2011
april 2011
januari 2011